Blogg Tips & Tricks

Här listar vi artiklar som tipsar om hur du kan förbättra din blogg. Lär dig hur man får mer besökare till sin blogg eller finjusterar vissa faktorer som kan få din blogg att ranka högre i Google.

HTML Färg & Hex Generator

HTML Färgkods och Hexkod Generator

Använd den här widgeten för att få ut Hexkoden för en specifik färg som du kan använda när du kodar i HTML och CSS.

Facebook Like knapp på din blogg!

Det var inte längesen Facebook släppte sin nya funktion där man kan integrera en egen like knapp på sin blogg eller hemsida. Fler och fler sidor på internet börjar använda sig av denna ypperst trevliga och smidiga makapär för att sprida sin sida bland de 500 miljoner människor som nu befinner sig på Facebook.

Planering när du vill tjäna pengar på din blogg

Många drömmer om att blogga och tjäna pengar på samma gång, och detta mål är inte långt utom räckhåll för en person som är relativt smart, har en vilja att arbeta hårt, och har grundläggande grepp om bloggnings tekniker. Men mycket få människor klarar av att få någon vinsta alls från sin blogg. De flesta som försöker tjäna pengar med sina bloggar lyckas inte av två primära skäl.

Tjäna pengar på bloggen

Lär dig hur man tjänar pengar på att blogga

Det finns två huvudsakliga typer av affärsmodeller som entreprenörer använder för att tjäna pengar när de bloggar. Den första och vanligaste sättet att vända en blogg till en vinstskapande maskin är att sälja reklam riktad till olika företag och varumärken som vill nå bloggens blogg läsare.

Vad är RSS?

Vad är RSS?

RSS är en förkortning för Rich Site Summary och är en typ av "Feed" eller även kallat "Flöde" på svenska.

RSS används främst för att prenumerera på diverse sidor eller bloggar och hålla sig uppdaterad genom att hämta information som publicerats på sidan genom en RSS Läsare eller på engelska RSS Reader.

Enkelt sammanfattat så funkar RSS så att när ett inlägg till exempel har publicerats på en blogg så hämtar en RSS Läsare en del av eller hela artikeln och publicerar den där RSS Läsaren finns.

Trackback På Din Blogg

Trackback på din Blogg?

Trackback är en funktion som tillåter en användare att hålla koll på vilka som länkar till sin blogg eller ett specifikt inlägg.

Trackback använder sig av en metod som också kallas pingback som gör att varje artikel eller inlägg som publiceras på sidan kan bli "pingad" och därefter se vilka som nyss har länkat till artikeln.

Fler Besökare Till Din Blogg

Många Bloggare har problem med att skaffa sig nya besökare. Det kan vara fustrerande när du skriver och skriver men det tycks ändå aldrig komma några fler besökare till din blogg.

Det finns inga genvägar eller hemliga formler för att öka din läsarbas. Dock finns det vissa knep som kan användas till din fördel och därmed öka chanserna markant.

Här är några enkla saker att checka av:

1. Google

Youtube Klipp och Video På Din Blogg

Youtube-klipp på din Blogg. Den Enkla Metoden.

Det är inte allt för svårt att lägga in klipp från Youtube på din blogg. Beroende på vilken bloggtjänst som använder kräver det inte mer än ett enstaka klick.

Användare som har en blogg på Wordpress kan lätt lägga in ett Youtube klipp genom att klicka på ikonen som symboliserar en filmrulle när man ska skriva ett nytt inlägg.  Välj sedan "Från URL" och använd följande kommando och klistra in URLen till ditt Youtube-klipp:

[youtube="URL till Youtube-klipp"]